Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Biogen, Inc.
Δρ. Στέλιος Παπαδόπουλος
Μέλος

Ο Δρ. Στέλιος Παπαδόπουλος είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Biogen, Inc., Exelixis, Inc., και Regulus Therapeutics, Inc.  Είναι συνιδρυτής της Exelixis, όπως επίσης συνιδρυτής και πρώην Πρόεδρος της Anadys Pharmaceuticals (αγοράστηκε από την Hoffman–La Roche το 2011) και της Cellzome (αγοράστηκε από την GlaxoSmithKline το 2012).  Στον ακαδημαϊκό και φιλανθρωπικό χώρο είναι σύμβουλος του Duke Medicine και του Duke Institute for Health Innovation.  Είναι επίσης συνιδρυτής και Πρόεδρος του Fondation Santé (www.fondationsante.org), ενός ιδρύματος που προσφέρει οικονομική και επαγγελματική υποστήριξη σε ερευνητές στις Βιοϊατρικές επιστήμες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Δρ. Παπαδόπουλος εργάστηκε στην Cowen & Co. (2000-06) και στην PaineWebber (1987-2000) ως τραπεζίτης επενδύσεων με ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της βιοτεχνολογίας και νέων  φαρμάκων. Πριν από την PaineWebber ήταν αναλυτής μετοχών στη βιοτεχνολογία στην Drexel Burnham Lambert και Donaldson, Lufkin & Jenrette.  Ο Δρ. Παπαδόπουλος έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις για την συμμετοχή του στο βιοφαρμακευτικό χώρο ως ιδρυτής εταιρειών, χρηματοδότης, και σύμβουλος.

Στην αρχή της καριέρας του ο Δρ. Παπαδόπουλος ήταν μέλος του καθηγητικού προσωπικού στο τμήμα κυτταροβιολογίας του  New York University School of Medicine.  Ο Δρ. Παπαδόπουλος έχει διπλώματα στη φυσική (M.S), βιοφυσική (Ph.D.) και οικονομικά (M.B.A.) από το New York University.