Επιχειρηματίας, Συνιδρύτρια της Nova Credit και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hellas Direct
Νίκη Γουλιμή
Μέλος

Η Νίκη Γουλιμή είναι συνιδρύτρια της Nova Credit, το πρώτο διασυνοριακό γραφείο πίστωσης στον κόσμο. Η Nova Credit έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως η American Express, η HSBC και η Verizon ώστε να μπορούν επιτέλους να εξυπηρετήσουν μετανάστες. Η Nova Credit έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο υποσχόμενες εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας από τη Silicon Valley και συγκέντρωσε πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως η General Catalyst, η Kleiner Perkins, η Index Ventures, η Y Combinator και πολλοί άλλοι. Οι συνεισφορές της έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως και ονομάστηκε από την Inc τον Σεπτέμβριο του 2019 ως μία από τις «100 γυναίκες που χτίζουν τις πιο καινοτόμες και φιλόδοξες επιχειρήσεις της Αμερικής» (μαζί με τη Rihanna), ονομάστηκε «Top Woman in Fintech 2020» LendIt, και έχει παρουσιαστεί σε εκδόσεις συμπεριλαμβανομένων των New York Times, CNBC, Business Insider, Forbes και Fast Company.

Η Νίκη συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο δύο ακόμη εταιρειών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας: Hellas Direct και Cardless. Έχει επενδύσει και συμβουλεύει περισσότερες από 30 εταιρείες fintech, συμπεριλαμβανομένων Anchorage Digital, Cardless, Clara Card, Finley CMS, Nala, Portify, Robinhood.

Πριν από τη Nova Credit, η Νίκη ήταν σύμβουλος στην Bain & Company όπου υπηρέτησε μια σειρά από ευρωπαϊκές τράπεζες λιανικής. Ξεκίνησε την καριέρα της στον διεθνή χώρο ανάπτυξης, εργαζόμενη για το Υπουργείο Γεωργίας της Αιθιοπίας στις πρωτοβουλίες οικονομικής πρόσβασης για μικροκαλλιεργητές, καθώς και για μια ΜΚΟ της Ουγκάντα.

Η Νίκη είναι κάτοχος πτυχίου από το Cambridge (First Class) και M.B.A. από το Stanford Graduate School of Business, όπου της απονεμήθηκε το Miller Social Change Leadership Award.